Nyheter

Grovplanering vt 2018

New year 2017 change to 2018 concept, Hand flip wood cube

Grovplanering vårterminen 2018

Hej!

Vi vill önska er alla en god fortsättning på det nya året.

Välkomna till en ny termin på Möllekullen.

Vi börjar med att vänja oss vid vardagen igen, med att återknyta relationerna, med att leka gamla och nya lekar i de beprövade eller nya konstellationerna och med Julgransplundringen.

Redan nästa vecka börjar en ny liten flicka på ”Lilla jag”. Som det ser ut nu får vi ytterligare två nya kompisar i februari (en skoltjej och en pojke som är född 2015) och någon gång i april en liten tjej till.

Att hitta rätt i samspelet i en grupp är inte det lättaste alla gånger men har man det roligt tillsammans så blir allt så mycket bättre. För att skapa de förutsättningarna tänker vi satsa extra mycket på lek med fokus på språk, kommunikation, matte och samarbete. De lekarna kommer vi att leka i stora och mindre grupper så att alla får en chans att känna sig kompetenta och delaktiga.

Gympa är ju en återkommande punkt som ger ett fantastiskt utrymme till att träna på allt ovannämnda på en och samma gång. Denna termin ska de blivande skolbarnen träna på att byta om, att duscha och att ta hand om det man har med sig. Det är bra om ni redan nästa vecka skickar med en liten väska med gympakläder (shorts, t-shirt) och ett badlakan. Det behövs inga gympaskor i.o.m. att resten av gruppen inte har det och att de bara tårna eller fingrarna väldigt ofta nuddar golvet där alla rör sig med fart och fläkt.

Vi kommer även att ta oss ut i naturen för att bl.a. se att vi och naturen hänger ihop.

På ”Lilla jag” kommer man att fortsätta träna på samspel, begreppsbildning, motorik… På ”Stora vi” kommer man att träna på att bli ännu bättre på samspel, begreppsbildning, motorik, självständighet…

”Stora vi” kommer att fortsätta följa ”Pappa i förskolan” som är så bra på att väcka tankar, frågor och kommentarer och som inspirerar oss till samtal.

Och sist men in te minst ska vi sjunga, läsa, lyssna, pyssla, måla och så mycket annat också.

Viktiga datum:

OBS! 14 mars/ åker hela ”Stora vi” på en teaterföreställning i Degeberga. Alla som går på den avdelningen och eventuellt är lediga eller börjar senare den dagen är välkomna hit kl. 8:45. Är man ledig kan man åka hem igen kl. 11:00 från Möllekullen.

29 mars/ har vi Påskefest för alla barnen 9:30-12:00.

19-20 april/ är det övernattning på förskolan för de barn som börjar skola till hösten/ detaljerad information kommer.

11 maj/ är det en klämfredag efter Kristihimmelsfärdsdagen då vi har Personaldag och förskolan är stängd./ På tal om klämdagarna undrar vi om antalet barn den 30 april-meddela oss gärna så fort ni vet hur ni kommer att ha det.

18 maj/ är det dags för vår stora utflykt till Ystad djurpark. Vi bokar plats till alla barnen, personalen och en förälder från varje familj. Vi samlas här på Möllekullen kl. 8:45 och är tillbaka vid tre tiden. Den dagen går vi i parken, grillar och har en trevlig dag tillsammans.

En förälder från varje familj till de barnen som börjar skolan till hösten behöver även anteckna i sin almanacka att resan till Stockholm är planerad till helgen 25-27 maj. Tanken är att fröken Jessica följer med denna gång. Ni kommer snarast att få ett kontrakt till påskrivning och resan kommer att bokas. Mer information tillkommer.

Terminen avslutas med den traditionella Midsommarfesten för alla, den 21 juni 9:30-11:00 då vi även avtackar våra blivande skolbarn.

Sist men inte minst kan man redan nu anteckna den 31/8-2018 som en dag när förskolan är stängd för nästa termins grovplanering.

Ha en underbar vårtermin med oss på Möllekullen!

041

You may also like

Nyheter

Årsmöte

Föräldrakooperativet Möllekullen bjuder alla sina medlemmar till Årsmöte som kommer att äga rum ...
Nyheter

Förskollärare sökes

Föräldrakooperativet Möllekullen i Vittskövle söker en FÖRSKOLLÄRARE på heltid fr.o.m. mitten av april ...

More in Nyheter

Comments are closed.