Nyheter

GROVPLANERING vt 2017

Välkomna till vårterminen 2017 på Möllekullen.

Verksamheten är ju redan i gång, barnen är tillbaka från Julledigheten och barngruppen har blivit större tack vare Harley som har börjat på ”Lilla Jag”.

Under vårterminen kommer vi att ta emot två barn till och sen till hösten blir det en ny intagning när skolbarnen har börjat skolan.

Personalgruppen består fortfarande av Åse, Therese och Jennie på ”Lilla jag” och Anne, Lilly Johanna och Martina på ”Stora vi” samt Ida i köket och i verksamheten.

Vikarie som vi ringer till vid behov är Pernilla.

Trots att vi i grunden jobbar främst på en av avdelningarna så jobbar vi gemensamt med hela gruppen, alla barnen och avdelningarna emellan.

Vi strävar efter att leva upp till våra mål som framförallt grundas i Läroplanen för förskolan och vår inspirationskälla:

Vi är en Montessoriinspirerad förskola. Det innebär att vi är inspirerade av Maria Montessoris sätt att se på barns lärande, att se det kompetenta och självständiga barnet med lust att lära sig och erövra världen.

Vi vill att våra barn och föräldrar ska känna sig trygga med oss och på vår förskola, och att barnen ska ha trevliga och glada dagar medan föräldrarna avslappnat ägnar sig åt sina måste.

Vi vill hjälpa barnen på deras väg att utvecklas till självständiga individer med positiv inställning till livet och respekt för alla människor, djur och natur och en syn på sig själva som betydelsefulla individer och en resurs på denna planet. Vår verksamhet skall vara rolig, utvecklande och lärorik.

Vi skall lära genom lek. Vi ska respektera leken för att i lekens och det lustfyllda lärandets olika former stimuleras fantasi, inlevelse, kommunikation, förmåga till symbolisk tänkande samt förmåga att samarbeta och lösa problem.

Vi vill ha en god relation och bra samarbete med föräldrarna.

I vardagen innebär det att vi jobbar med att förstå och omfatta vårt samhälles demokratiska värderingar, att vi stimulerar och utmanar varje barns utveckling och lärande sammanflätat med omvårdnaden, omsorgen och fostran då varje barn framförallt ska känna sig älskat och tryggt. Vi lär oss om samarbetet och inflytandet, om att ta ansvar. Allt det och mycket mer går i ett i varje planerad eller spontan stund som gör vår vardag.

Våra dagar dokumenterar vi på flera olika planer. Ni kan ta del av våra dagar på Instagram, ni kan se bilder i hallen, ni kan då och då se nytt material på vår hemsida (jobbar på uppdateringen), ni får viktigt information som utskrift som vi hänger upp på barnens platser och sist men inte minst får barnen sin personliga dokumentation i sina pärmar som de får ta hem när de börjar skolan.

Det som är bra att känna till i förväg kommer här:

  • Så fort VIF är klara med renoveringen av källaren börjar våra ”skolbarn” träna på ombyte och duschande i samband med gymnastiken. Det är ett moment som de kommer att möta i skolan och eftersom vi har möjlighet att träna på det, gör vi gärna det. Det man ska ha med sig är: badlakan och gympakläder samt halkstrumpor men inga gympaskor med tanke på alla små fötter som rör sig fort och ibland oplanerat J
  • PÅSKFEST/ 13/4 9:30-12:00 Alla barn är välkomna, även de som inte är utklädda ;)!
  • ÖVERNATNING för ”Skolbarnen”/ 27/4 18:00-09:00 (Anne, Ida, Johanna och Martina)
  • 19-21 maj/ Den stora resan till Stockholm/ ”Skolbarnen” åker på en tre dagar lång resa till vår huvudstad! (mer info kommer)
  • 24/5 Den stora utflykten till Ystads djurpark/ 8:45-15:00/ Alla barnen åker med i en stor buss samt en förälder från varje familj! Möllekullen bjuder på resa, inträde, mat och fika.
  • 26/5 Personalvårdsdag/ Förskolan är stängd.
  • Måndagen den 5 juni, en klämmåndag… Hur ska vi ha det? Stängt?
  • 22/6 Vår stora Midsommarfest då vi avslutar vårterminen, tackar av våra ”skolbarn” som ska börja skolan och välkomnar Midsommar samt den härliga sommartiden och ledigheten! 9:30-11:00 och alla är välkomna!

Eftersom vi är en förening så har vi Årsmöte och i år håller det hus den 8 mars 2017, kl. 19:00 på Möllekullen!

Sist men inte minst är det bra att veta att vi planerar att bygga om ventilationssystemet (äntligen) eftersom vi inte har något som det ser ut i dagsläget.

Även hallen väntas få ett ansiktslyft.

Ha en underbar vårtermin tillsammans med oss!

094

You may also like

Nyheter

Årsmöte

Föräldrakooperativet Möllekullen bjuder alla sina medlemmar till Årsmöte som kommer att äga rum ...
Nyheter

Förskollärare sökes

Föräldrakooperativet Möllekullen i Vittskövle söker en FÖRSKOLLÄRARE på heltid fr.o.m. mitten av april ...

More in Nyheter

Comments are closed.